ТЕРМОПОМПИ, ЧИЛЪРИ, СЛЪНЧЕВИ СИСТЕМИ, КЛИМАТИЦИ, ХИДРОФОРНИ СИСТЕМИ, КОНВЕКТОРИ, РАДИАТОРИ, БОЙЛЕРИ, ЦИРКУЛАЦИОННИ ПОМПИ, ТРЪБИ И ФИТИНГИ, УПРАВЛЕНИЯ, АРМАТУРА
Повече

   
Въздуха акумулира топлинна енергия през цялата година в резултат на слънчевата радиация, водата и вятъра. Благодарение на това той се явява естествен, възстановяем, чист и безплатен източник на енергия.   
Слънцето е източник на живот за целия свят, доставяйки слънчева енергия годишно, повече от 1 000 000 000 000 000 MWh, което отговаря на 5 милиона тона въглища и е около 20 000 пъти повече от общото потребление на енергия в света.   
Земята е неизчерпаем възстановяем енергиен източник, който се зарежда от слънцето и земните недра (46% от постъпващата слънчева енергия отива в земята). Енергията намираща се в земята се нарича геотермална, от гръцките думи thermal и gea.
Повече

   
3. Температурния сензор на климатика, който следи стайната температура и съответно командва климатика се намира на височина 50-60 см. от пода, която съответства на височината на човешкото тяло в покой (седнало на стол или на дивана пред телевизора);
4. При подовия монтаж клиента много по-рядко забравя да си почисти филтрите;
5. Монтажът под прозорец става доста по-прибран, като се спестяват външните тръби висящи като "черва", тъй като външното и вътршното тяло се "монтират гръб с гръб".
6. И не на последно място, има помещения, където може да се монтира само подов климатик, например тавански помещения със скосове.
НОВИНИ
Климатиците за подов монтаж - по-функционални и комфортни

От няколко години на Европейския, съответно и на българския пазар навлязоха по-масово така наречените подови конзоли - климатици с вътрешно тяло за подово-стенен монтаж.
Тези модели климатици притежават няколко предимства /най-вече в отоплителен режим/:
1. Част от въздушната струя от вътрешното тяло на климатика при режим "отопление" се издухва ниско по пода, като по пътя на естествената конвекция топлия въздух затопля равномерно от долу нагоре цялото помещение, а другата част от струята при монтаж под прозорец "убира" топлозагубите от прозореца;
2. Цялата струя от климатика в режим "охлаждане" се издухва към тавана, откъдето по пътя на естествената конвекция студения въздух равномерно охлажда помещението;

 
Повече