ТЕРМОПОМПИ, ЧИЛЪРИ, СЛЪНЧЕВИ СИСТЕМИ, КЛИМАТИЦИ, ХИДРОФОРНИ СИСТЕМИ, КОНВЕКТОРИ, РАДИАТОРИ, БОЙЛЕРИ, ЦИРКУЛАЦИОННИ ПОМПИ, ТРЪБИ И ФИТИНГИ, УПРАВЛЕНИЯ, АРМАТУРА
VRF

   VRF - системите, (съкратено от Variable Refrigerant Flow), започват да се налагат като едно от най-добрите средства за климатизиране.
В буквален смисъл превода означава "променлив поток на фреон".
   По принцип са инверторен тип термопомпи на директно изпарение. За разлика от чилърите, към вътрешните тела директно достига фреон.
   Подходящи ситеми са, както  за големи сгради, така и за няколко помещения при предвидена централна многозонова климатизация.
   Могат да се инсталират до 64 броя вътрешни тела и до 3 броя външни, на разстояние до 100 метра между външното и вътрешното тяло и денивелация до 50 метра. Цялата система  има общо управление и обща фреонова тръбопроводна инсталация.

   Вътрешните тела могат да бъдат с различна мощност и различни типове - стенни, подови, касетъчни, канални и т.н.
Принципът на работа при изграждане на тритръбни системи позволява едновременна работа на различни вътрешни тела в различни режими - едни на охлаждане, а други на отопление.

Повече информация за използваните от нас VRF -системи може да намерите на :

 
Слънцето е източник на живот за целия свят, доставяйки слънчева енергия годишно, повече от 1 000 000 000 000 000 MWh, което отговаря на 5 милиона тона въглища и е около 20 000 пъти повече от общото потребление на енергия в света.     
Земята е неизчерпаем възстановяем енергиен източник, който се зарежда от слънцето и земните недра (46% от постъпващата слънчева енергия отива в земята). Енергията намираща се в земята се нарича геотермална, от гръцките думи thermal и gea.
Повече

   
Повече